A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

31 січня — день визволення м. Сватове від німецько-фашистських загарбників

Дата: 31.01.2022 12:51
Кількість переглядів: 259

 

 

Щороку в лютому Сватівщина знімає шапку і смиренно схиляється перед святою пам'яттю воїнів-визволителів, що ціною власного життя відвойовували у гітлерівських окупантів рідну землю. З 27 січня по 2 лютого 1943 року територія нашого району була звільнена від струпу коричневої чуми, і вже 79 років кожна жива душа м. Сватове та прилеглих населених пунктів святкує День звільнення і заповідає молодому поколінню берегти мир і пам'ятати про його ціну.

31 січня — день визволення м. Сватове від німецько-фашистських загарбників. Цього дня на площі 50-річчя Перемоги біля Меморіалу Слави, Пам’яті і Скорботи відбувся мітинг в якому взяла участь голова районної ради Людмила Русанова, керівники району та міста, установ, організацій та військовослужбовці.

Присутні хвилиною мовчання віддали шану всім загиблим у Другій світовій війні та здійснили покладання квітів до Меморіалу Слави, Пам’яті і Скорботи.

В цей день кожен з нас повинен висловити слова глибокої вдячності ветеранам Другої світової війни та вшанувати їхній героїчний подвиг. Пам’ятаймо про цей безсмертний приклад самопожертви та відваги!

Також, покладання квітів відбулося до Пам’ятного знаку «Гармата», встановленого на честь воїнів-визволителів 267-ї стрілецької дивізії, до Пам’ятника загиблим воїнам 170-го гвардійського стрілецького полку 57-ї гвардійської стрілецької дивізії, встановленого біля Залізничного вокзалу м. Сватове, до Пам’ятника загиблим льотчикам, встановленого біля колишнього польового аеродрому на східній околиці м. Сватове та до братських могил на кладовищах міста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь