A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

Жінки деяких професій повинні стати на військовий облік

Дата: 11.01.2022 14:51
Кількість переглядів: 264

 

17 грудня 2021 року набув чинності наказ Міністерства оборони України Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військово зобов’язаних, яким затвердили перелік професій, жінки яких будуть братися на облік військовозобов'язаних – віком від 18 до 60 років.

Тобто, до вже до кінця 2022 року усі жінки відповідного віку, стану здоров’я та професій повинні стати на військовий облік. Починаючи з 2023 року жінок, які не стануть на військовий облік почнуть штрафувати.

Що потрібно для того, щоб стати жінці на військовий облік?

1.Знайти свою спеціальність/професію у наказі Міністерства оборони України Про затвердження Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військово зобов’язаних.

2. Повідомити роботодавця про свій обов’язок стати на військовий облік, якщо роботодавець вам не повідомив про обов’язок стати на військовий облік.

3.Написати заяву до місцевого військомату, надати копії і оригінали паспорту, ідентифікаційного коду, свідоцтва про одруження, народження дітей і закінчення навчання, довідки з роботи.

4.На підставі наданих документів, комісія у військоматі ухвалює рішення, чиставити жінку на військовий облік, і направляє її на медкомісію за місцем проживання.

5. Пройти медичний огляд.

6.Надати документи для взяття на військовий облік у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації місця проживання.

Орієнтовний перелік необхідних документів:

Заява про взяття на військовий облік

Паспорт, ідентифікаційний код

Фотокартка 3х4

Копія свідоцтва про народження дітей, документи про опіку (за наявності)

Копія свідоцтва про одруження

Довідка з місця роботи

Копія документу про здобуття спеціальності та/або професії

Рішення військово-лікарської комісії про придатність за станом здоров’я для проходження військової служби в мирний або у воєнний час

Більш детальну інформацію можна отримати у військовому комісаріаті за місцем прописки або на гарячій лінії Міністерства Оборони України.

Також, у разі виникнення питань можете звернутися до сектору "Сватівське бюро правової допомоги" відділу безоплатної правової допомоги Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м.Сватове, майдан Злагоди, каб. 212-213, або за тел.: (06471)3-27-41; 066-041-06-80.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь