A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

Пленарне засідання 7 сесії районної ради 8 скликання від 16.09.2021р

Дата: 16.09.2021 16:47
Кількість переглядів: 146

16 вересня відбулися засідання постійних комісій та Президії районної ради, на яких були узгоджені та рекомендовані для розгляду на пленарному засіданні 7 сесії Сватівської районної ради 17 проєктів рішень.

Під час сесійного засідання депутати районної ради затвердили Прогноз районного бюджету Сватівського району на 2022-2024 роки.

Заслухали та взяли до відома Звіти постійних комісій районної ради з питань бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку (голова – Володимир Мормуль) та з питань регламенту, депутатської етики,законності та інформації,запобігання корупції (голова - Юлія Огданська).

Затвердили План діяльності Сватівської районної ради Луганської області з підготовки проектів регуляторних актів на 2022 рік та Положення про помічника-консультанта депутата Сватівської районної ради Луганської області 8 скликання.

Внесені зміни до ряду рішень районної ради, пов’язаних із процесом безоплатної передачі майна зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ та наданням дозволів голові районної ради на укладання договорів оренди індивідуально визначеного нерухомого майна, що належить до спільної власності територіальних громад Сватівського району.

Депутатський корпус також підтримав внесення змін до Положення про відзнаки Сватівської районної ради та Сватівської райдержадміністрації.

         Депутати районної ради прийняли «Звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романа Абрамовського, профільного комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, депутатських фракцій Верховної Ради України «Слуга народу» та «Опозиційна платформа – за життя», Народного депутата України Олександра Лукашева, Голови Державного агентства лісових ресурсів Юрія Болоховця, голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая щодо реструктуризації ДП «Сватівське лісомисливське господарство» та ДП «Білокуракинське лісомисливське господарство» Сватівського району Луганської області».

Метою Звернення є збереження зазначеними підприємствами статусу окремої юридичної особи, що буде сприяти, згідно з вимогами чинного законодавства України, дотриманню принципів реформи децентралізації на місцях, дозволить забезпечити реалізацію органами місцевого самоврядування Сватівського району права власника від імені мешканців району та захистить право громадян на працю.

Голова районної ради Людмила Русанова звернулася до депутатського корпусу районної ради з ініціативою щодо започаткування Благодійної акції «Подаруй надію», спрямованої на надання допомоги особам з інвалідністю, які мешкають на території Сватівського району. На теперішній час у нашому краї проживають майже 3,5 тисяч осіб, яких доля  щодня випробовує на міцність  та силу духу. На жаль, серед них 298 дітей…

Людмила Павлівна наголосила на тому, що підтримати людину, яка опинилася у біді та потребує величезних коштів на лікування - це моральний і християнський обов’язок кожного члена суспільства, незалежно від політичних уподобань.

На підтримку проведення благодійної акції висловилися депутати районної ради Любов Зубкова, Олена Риженкова, Олена Хмельницька.

Після підрахунку зібраних благодійних коштів відбулося жеребкування, за підсумками якого було надано допомогу на лікування однорічній мешканці смт Лозно-Олександрівка Бека Дарині Андріївні.

Зазначена благодійна акція буде тривати й протягом наступних сесій Сватівської районної ради. Було запропоновано приєднатися до цієї акції депутатам територіальних громад Сватівського району та усім небайдужим мешканцям.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь