A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

 Вітання мешканцям смт Н-Дуванка з нагоди Дня селища!

Дата: 10.09.2021 10:49
Кількість переглядів: 156

                                                                                      Шановні  мешканці Нижньої Дуванки!                       

  Вітаємо вас з Днем селища!

Майже 290 років минуло з того часу, як на місці впадіння річки Дуванки в Красну було засноване ваше селище - мальовнича мала Батьківщина, в якій нині мешкає більш ніж 3 тисяч осіб.

Ви отримали від природи величезні багатства: безкраї лани і щедрі ґрунти. Проте лише мужні люди могли одночасно протистояти у тогочасному «дикому степу» нападам кочівників і в той же час вдало господарювати.

Розпочавшись у 18 сторіччі, історія Нижньої Дуванки була тісно пов’язана з історією всієї нашої країни: її героїчними і трагічними подіями, які закарбувалися у пам’яті людей. Ці степи бачили і набіги кримських татар та  скасування полкового устрою на Слобожанщині, і ті величезні зміни, які принесло скасування кріпосного права у 1861 році: у пореформений період слобода почала швидко зростати. Дуванчани відстоювали свої національні і економічні права в роки революції 1905-1907 років та національно-визвольної боротьби 1917-1921 років. Не можна не згадати і події Першої  і Другу світові війни, Голодомор 1932-1933 років та Великий терор 1937 року, які принесли багато горя і важких випробувань мешканцям. У другій половині 20 сторіччя Нижня Дуванка стала заможним  населеним пунктом  з  міцним сільським господарством і розвинутою переробною промисловістю.   

У 1991 році, з проголошенням незалежності України, розпочалася нова сторінка літопису вашого селища. У ній навіки закарбувалася нелегка праця в 90-ті роки і реформування сільського господарства. Разом з усією незалежною Україною Ви відчули усі зміни в нашій державі, захищали її кордони на Донбасі.  У  рамках реформи децентралізації 10 травня 2017 року була створена Нижньодуванська територіальна громада, яка 17 липня 2020 року увійшла до складу Сватівського району.

Символічно, що доля знову об’єднала нас саме у складі Сватівщини – того краю, який завжди славився повагою до рідної української мови і народної культури, знав ціну важкої праці селянина і працівника, лікаря і вчителя. Впевнені, що і в подальшому ви збережете вірність Сватівщині, будете патріотами незалежної України.

         Бажаємо вам миру, міцного здоров’я, реалізації усіх професійних та особистих задумів, нових успіхів у господарюванні на землі своїх дідів та прадідів.

З повагою - голова Сватівської районної ради  Людмила Русанова
та депутатський корпус Сватівської районної ради
З повагою - заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь