A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

Мормуль Володимир Володимирович

Дата: 30.08.2021 13:08
Кількість переглядів: 254

Володимир Мормуль - депутат Сватівської районної ради 8 скликання, голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та соціально економічного розвитку .

Володимир Володимирович тричі обирався депутатом районної ради та двічі депутатом міської ради.

Сучасний бізнесмен, корінний сватівчанин. Очолює підприємство з переробки харчових продуктів, яке постійно розширює свої можливості. Продукція підприємства відома не лише на Луганщині, а і на Донеччині та Харківщині. Нещодавно на підприємстві відкрили нові лінії з виробництва майонезу, томатної пасти, гірчиці, соусів. Його підприємство забезпечує робочими місцями близько 100 сватівчан.

У 2007-2014 році Володимир Мормуль був головою Сватівської райдержадміністрації. За час його керування було зроблено багато корисних справ:

-    облаштування Меморіального комплексу «Оборонний рубіж. Фрагмент 74-го укріпленого району Воронезько-Ворошиловградської оборонної операції 1942 р.» поблизу Містків;

-    побудова храму ікони Божої Матері «Спорительниця хлібів» на вул. Веселій у Сватовому;

-    капітально відремонтовані Сватівський народний районний краєзнавчий музей, стадіони в Гончарівці та Преображенному;

-    побудований підвідний газопровід до Містків;

-    вирішено питання водопостачання в с. Новоселівка та Коломийчиха;

-    куплено три квартири для лікарів за рахунок бюджету;

-    капітально відремонтовано та зроблено публічними дев’ять сільських бібліотек, які обладнали сучасними засобами комунікації;

-    відновлено роботу дитячих садків у дев’яти населених пунктах Сватівщини;

-    розпочато будівництво у Сватовому позашкільного закладу з плавальним оздоровчим басейном;

-    зроблено капітальний ремонт пологового відділення та розпочато ремонт хірургічного відділення Сватівської районної лікарні;

-    проведена очистка річки Красної та вирішена проблема з підтопленням населених пунктів району шляхом укладання нової дренажної системи.

Володимир Мормуль неодноразово нагороджувався почесними грамотами Луганської ОДА та Луганської обласної ради. У рамках відзначення 1-ї річниці Сватівського району його нагородили медаллю «За заслуги перед Сватівщиною» за активну підтримку соціальної сфери та спорту, економічний розвиток регіону, створення сприятливих умов для проведення археологічних досліджень на території району, метою яких є підняття рівня давньої історії нашого регіону до рівня її справжньої значимості.

Володимир Володимирович вважає, що:

— Сьогодні на державному рівні приймаються деякі закони, які порушують права більшості українців. Здебільшого це робиться з мовчазної згоди депутатів місцевих рівнів. Якби на містах депутати були більш активними і частіше обговорювали ці питання, а потім приймали відповідні рішення, то у Верховній Раді такі закони як продаж землі або формування тарифної політики за комунальні послуги приймалися б з урахуванням їхньої думки. Адже тільки депутати місцевих рад постійно тримають зв’язок з простими людьми, чиї інтереси вони представляють та захищають. На мою думку, депутати будь-якого місцевого рівня можуть і повинні впливати на те, що відбувається в державі. Але, на жаль, більшість місцевих депутатів пасивна і з кожними новими виборами ситуація тільки погіршується. Причому це не залежить від партійних уподобань. Як тільки закінчуються вибори, грані партійної приналежності стираються, адже здебільшого на місцевих виборах люди голосують не за партії, а за особистості.

Сьогодні районні ради більш представницький орган. Адже майже всі ресурси та повноваження передані на базовий рівень — міські, селищні та сільські територіальні громади. Але це не означає, що депутат районної ради ні на що не впливає. Він може ініціювати вирішення будь-якої проблеми на території громади, брати участь у розподілі бюджетних коштів на вирішення того чи іншого питання, в тому числі контролювати надходження грошей з місцевого бюджету на вирішення проблеми. Адже депутат райради теж працює для людей і відповідальний за те, щоб їхнє життя покращувалося.

Щоправда останнім часом самі люди стали менш активними. Вони все рідше приходять на прийом до депутатів. Тільки коли потрібна матеріальна допомога або вирішити якісь побутові питання. На жаль, більшість людей все менше цікавить життєдіяльність всієї громади. Можливо тому, що довіра до влади будь-якого рівня сьогодні дуже низька, а можливо самі люди стали більш інертними та зосереджені на власному благополуччі, — зауважив депутат.

 

Депутат Володимир Мормуль закріплений за першим територіальним виборчим округом, до якого входять частина Сватівської міської громади — виборчі дільниці за адресами: пл. 50-річчя Перемоги, 25; пл. 50-річчя Перемоги, 30; вул. Весела, 2; вул. Весела, 140 в м. Сватове та села Новомикільське, Мілуватка, Містки, Чепигівка, Рудівка, Андріївка та Кругле.

 

Прийомні дні — перший понеділок кожного місяця в приміщенні районної ради за адресою майдан Злагоди, 25.

 

Прес-служба Сватівської районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь