A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

В Україні створено Конгрес регіональних влад

Дата: 03.06.2021 16:50
Кількість переглядів: 241

   Сьогодні, 03 червня, голова районної ради Людмила Русанова у складі делегації Луганської області взяла участь у засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського, який відбувся у м. Хмельницький.

Мета створення Конгресу - налагодження діалогу між центральною владою та регіональними владами для вирішення питань розвитку регіону, адже попереду непростий процес змін до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою, змін до українського законодавства про місцеве самоврядування, а також до Бюджетного кодексу України. Конгрес складатиметься з двох палат.

Головою Президії Палати місцевих влад обрано Андрія Садового, Львівського міського голову, заступниками - Сергія Сухомлина, Житомирського міського голову, та Бориса Філатова, Дніпровського міського голову. Також учасники засідання включили до складу президії Конгресу виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана, затвердили склад лічильної комісії й секретаріату засідання Палати та схвалили Регламент роботи Палати.

На засіданні Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад, у якому взяла участь голова Сватівської районної ради Людмила Русанова,  розглянули питання передачі професійно-технічних училищ у комунальну власність. Глава держави наголосив на необхідності передбачити більш гнучку систему переліку спеціальностей ПТУ з урахуванням потреб ринку праці та сприяти місцевим громадам у видачі освітніх ліцензій на необхідну кількість учнів ПТУ.

Також учасники заходу підтримали основні концептуальні положення реформи системи архітектурно-будівельного контролю, які передбачені відповідним законопроектом, що перебуває на розгляді у Верховній Раді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь