A A A K K K
для людей із порушенням зору
Сватівська районна рада
Луганська область

5 сесія районної ради

Дата: 22.04.2021 16:20
Кількість переглядів: 244

22 квітня 2021 року відбулося пленарне засідання 5 сесіїрайонної ради. До виконання депутатських повноважень приступили Іван Лисенко від Політичної партії «Опозиційний блок - за життя» та Олександр Карнаух від Політичної партії «За майбутнє».

На пленарному засіданні 5 сесії районної ради голова Сватівської РДА Олег Клименчуков представив на затвердження Положення «Про відзнаки Сватівської районної ради та Сватівської районної державної адміністрації», відповідно до якого будуть відзначатися мешканці району за особисті заслуги перед Сватівщиною у виробничій, науковій, державній, військовій, творчій, духовній та інших сферах діяльності, консолідації суспільства, виховання у молодого покоління патріотизму, шани і поваги до історії рідного краю та його традицій, створення позитивного іміджу Сватівщини та популяризації його економічного і культурного потенціалу, встановлення максимально довірливих стосунків «влада-громада». Положенням запропоновано встановити такі районні заохочувальні відзнаки:Грамота Сватівської районної ради та Сватівської районної державної адміністрації;Почесна грамота Сватівської районної ради та Сватівської районної державної адміністрації;звання «Почесний депутат Сватівської районної ради»;медаль «За заслуги перед Сватівщиною».

Депутати районної ради затвердили Районну цільову соціальну програму розвитку цивільного захисту Сватівського району на 2021-2024 роки. На території району розташовано 55 потенційно небезпечних об’єктів. Та водночас, відсутня надійна система оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій, суттєво скорочений фонд захисних споруд цивільного захисту (цивільної оброни), не в повному обсязі забезпечені автономними джерелами електроживлення об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери, не організовано належним чином роботу із забезпечення пожежної безпеки в сільській місцевості. Метою даної Програми є створення ланки територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту Сватівського району та ефективних сил цивільного захисту для зменшення ризику виникнення надзвичайних ситуацій та досягнення гарантованого рівня захисту населення і території району від їх наслідків. Фінансування Програми буде здійснюватися  за рахунок коштів, передбачених на фінансування виконавців заходу Програми та місцевих бюджетів.

Щорічно з 01 квітня до 15 червня оголошується «сезон тиші».В цей період забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах) у місцях масового розмноження та вирощування потомства дикими тваринами. Одним із рішень районної ради було визначено місця масового розмноження диких тварин на території мисливських угідь ДП «Сватівське ЛМГ» та оголошено«сезон тиші»в районі Сватівського лісництва - на території Оборотнівського, Преображенського старостинських округів Нижньодуванської селищної ради;Ковалівського, Райгородського, Куземівськогостаростинських округів Коломийчиської сільської ради;Гончарівськогостаростинського округу Сватівської міської ради; в районі Містківського лісництва- на території Містківського, Коржівського, Рудівськогостаростинських округів Сватівської міської ради.

Депутати районної радипідтримали Звернення міжфракційної депутатської групи «Жінки, мир, безпека» Сватівської районної ради Луганської області (голова Олена Хмельницька) до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту сімей з дітьми, забезпечення охорони материнства і дитинства та подолання демографічної кризи. Дане рішення прийняте з метою впровадження ефективної демографічної та соціальної політики, відновлення системи соціального захисту материнства та дитинства, надання належної соціальної підтримки дітям та сім’ям з дітьми.

Протягом останніх кількох десятиліть Україна потерпає від демографічної кризи, яка в останні роки лише загострюється, особливо враховуючи шокуючий вплив пандемії COVID-19 на національні системи охорони здоров’я та соціального захисту, що може призвести до депопуляції населення України, викривлення його соціально-демографічної структури та створити надзвичайні загрози подальшому розвитку держави та української нації загалом.

На пленарному засіданні 5 сесіїрайонної ради депутати внесли зміни до складу президії та постійних комісій районної ради, списку присяжних Білокуракинського районного суду, надали дозвіл на відчуження шляхом продажу на аукціоні транспортних засобів, які перебувають на балансі районної ради, прийняли ряд питань щодо управління індивідуально визначеним нерухомим майном, що належить до спільної власності територіальних громад Сватівського району та перебуває в управлінні Сватівської районної ради.

На пленарному засіданні 5 сесії районної ради депутати ознайомилися із інформацією заступника начальника Сватівського відділу поліції Юрія Сороки про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Сватівського району. З детальною інформацією про Звіт начальника Сватівського відділу поліції перед населенням можна ознайомитися на інтернет сайті Сватівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь